14 Ocak 2013 Pazartesi

TEREYAĞLI BİTTER ÇİKOLATALI KEK(Cahide Jibek'ten)

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
80 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım portakal rendesi

YAPILIŞI
Çikolatayı benmari usulü bir kapta eritiyoruz.Eridikten sonra,tereyağımızı ekleyip.erimeye bırakıyoruz.Bu işlemi keki yapacağımız kapta yaparsak,karışımı kaptan kaba aktarmamış oluruz.Ayrı bir tarafta yumurtaları sarılarından ayırıyoruz.Yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp,mikserle çırpıyoruz.Eriyen tereyağ-çikolata karışımına,şeker,süt ve yumurtaları ekleyerek,hafifçe yediriyoruz.Ardından unumuzu eleyerek,kabartma tozu ve portakal rendesini ekliyoruz.Soğuk fırına 200 dereceye ayarlayıp,kekimiz kabarınca 180 dereceye getirip,pişmesini bekleyelim...Hayatımda yaptığım ve yediğim en güzel kek tarifi diyebilirim...

1 yorum:

  1. bugün bu keki arkadaşlara yapıp götürdüm..Çok beğenildi...

    YanıtlaSil