18 Ocak 2013 Cuma

ŞİPSİ (ÇERKEZ TAVUĞU)


Bir çok çerkez tavuğu,tarifine göz gezdirdikten sonra,bu tarife nasıl bir başlık yazayım,bilemedim aslında...Nedenini sorarsanız,tüm tarifler birbirinden farklıydı.Bu ise,benim bir çerkez gelini olduktan sonra eşimin,ailesinden öğrendiğim bir tarif...Ve her hafta sonu marketten dönen eşimin,aldıkları arasında tavuk görmekten,gına getiren, bir tarif..Sanırım,eşimin annesinden alıştığı lezzeti yakalamaya başladım...

MALZEMELER
1 bütün tavuk
3-4 baş soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz
karışık baharat
karabiber
2-3 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı mısır unu

YAPILIŞI
Tavuğumuzu haşlıyoruz.Ayrı bir tencerede,yemeklik olarak doğradığımız soğanları,yağ ve salça ile kavuruyoruz.İyice kavrulduktan sonra,parçalara ayırdığımız,tavuğumuzu ekliyoruz.Az bir miktar da beraber kavuruyoruz.Bir miktar su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir kaseye yemeğimizin suyundan bir miktar alıp (kaynamadan) mısır unu,dövülmüş sarımsak,karışık baharat,tuz,ekleyip,iyice karıştırıyoruz.Mısır ununu yemeğimizin suyunu koyultacak miktarda isteğimize göre ayarlayabiliriz.Bu karışımı yemeğimiz kaynamadan ekleyelim.Yemeğimizin suyu koyulana kadar pişirelim.Yemeğimizin tadını biraz daha keskinleştirmek için,karışık baharatımıza ilave olarak,biraz daha karabiber ve pul biber ekleyebiliriz.Sıcak servis tercihimizdir.
İŞTE ,benim çerkez tavuğu tarifim ...Diğer tarifleri de an kısa zamanda deneyeceğim.


1 yorum:

  1. Ellerine sağlık değişik bir çerkez tavuğu tarifi olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil