14 Ocak 2013 Pazartesi

PROFİTEROL

MALZEMELER
HAMURU
3 yumurta
100 gr. tereyağ (margarin)
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz

MUHALLEBİSİ
30 gr. tereyağ(margarin)
1 buçuk su bardağı süt
2 buçuk çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
isteğe göre vanilya

ÜZERİ İÇİN
1 paket çikolata sos



YAPILIŞI
 Margarini ufak bir tencerede suyumuzu ekleyerek eritelim.Kaynadıktan sonra,üzerine un, şeker ve tuzu ekleyerek karıştırıp pişirelim.Pişen hamurumuzu 15 dk.dinlendiriyoruz.Yumurtalarımızı birer birer kırıp hamurumuza sırayla yedirerek ekleyelim.Fırın tepsisine,yağlı kağıdımızı serip,yemek kaşığyla hamurlarımızı minik bezeler halinde sıralayalım.180 derece fırınımızda pişirelim.
Ayrı bir tencerede muhallebimizi,karıştıra karıştıra pişirelim. Bezelerimiz ve muhallebimiz soğuduktan sonra,bezeleri bıçakla açarak,birer kaşık muhallebimizle dolduralım.Üzerine çikolata sosunu hazırlayıp,istediğimiz malzemeyle süsleyelim.(ceviz,fındık,antep fıstığı,hindistan cevizi olabilir) Dört kişilik bir aile için ideal bir ölçüdür.İsteye göre,çikolata sos yerine eritilmiş çikolata da kullanılabilir.Ama biraz ağır oluyor.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder