27 Nisan 2014 Pazar

KAYGANA (BURSA USULÜ)

Malzemeler
bir demet taze soğan
5-6 yaprak marul
7-8 sap maydanoz
3 kaşık un
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
tuz,karabiber
1 tutam taze nane (yoksa kuru da olur)
1 yumurta
YAPILIŞI
Yeşillikleri  bir müddet sirkede beklettikten sonra ince ince kıyalım.Haşlanmış pirinç ve diğer malzemelerle karıştırdıktan sonra,tavaya yağ döküp yağı kızdıralım. Ardından karışımdan kepçeyle tavaya döküp bastırarak yaydıralım ön ve arka tarafını çevirip kızarttıktan sonra ayran ya da çayla tüketebiliriz, kahvaltıda da yenebilir.YÖRESEL BİR TARİFTİR.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder