27 Nisan 2014 Pazar

Beşamel Soslu Etli Mantar

Malzemeler
yarım kilo mantar
200 gr kuşbaşı et
kuru soğan
sıvı yağ
salça
 tuz
Sosu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
üzeri için 1 çay bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI
Mantarları ve etleri ayrı ayrı pişirdim.Su katmadan ve kendi sularını çekinceye kadar.Sonra ikisini aynı tencereye alıp soğan ,salça ve tuz ekleyip kavurdum. Karışımı  borcama alıp yaydırdım. Ayrı bir yerde beşamel sosu pişirip ,karışımın üzerine yaydırdım. Üzerine kaşar peyniri ekleyip 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder