18 Kasım 2012 Pazar

PIRASALI ÇITIR BÖREK

MALZEMELER
4 adet yufka
sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ
bir bağ pırasa
1 adet havuç
bir baş kuru soğan
tuz
zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
sıvı yağ
galete unu




YAPILIŞI
pırasamızı,soğanımızı minik minik doğrayıp,havucumuzu rendeliyelim.Zeytinyağı ve tuzu ekleyip,kısık ateşte pişirelim.Yufkamızı resimdeki gibi ikiye katlayıp,yağlayalım.İç malzememizi ekleyip saralım.Tepsiye resimdeki gibi yerleştirmemizin nedeni,her tarafının çıtır çıtır pişmesi.Üzerini de yağlayıp,galete ununu ekleyelim.Böreğimizi fırına vermeden,dilimlersek daha hoş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder