8 Ekim 2012 Pazartesi

Sarımsak Soslu Tavuk Çorbası

MALZEMELER
1 adet (kalçalı) tavuk budu
1 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
tuz
su

1.SOS
2-3 diş sarımsak
yarım çay bardağı sirke

2.SOS
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ

YAPILIŞI


Tavuk etimizi uygun bir tencerede,tuz ekleyip haşlıyoruz.(düdüklü tencere de daha çabuk ve vitaminli oluyor).Etini güzelce didip,suyunu ılıttıktan sonra,ayrı bir kasede,yumurta ,un ve yoğurdumuzu çırpıp ilave ediyoruz.(tavuk suyunu sıcak olmamasına dikkat edelim yoksa yoğurdu kesilir).Kısık ateşte çorbamızı kaynayıncaya dek karıştırıyoruz.Küçük bir tavada salça ve yağımızı kavuralım.Küçük bir kaseye alalım.Sarımsağımızı dövüp,küçük bir kasede sirkeyle birlikte karıştıralım.Soslarımızda hazır...Bir kase çorbaya,1 er tatlı kaşığı sos kafi gelmekte.Arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir....İsteğe göre,çorbamızı ateşten aldıktan sonra,bir tatlı kaşığı tereyağ ilave edebiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder