27 Nisan 2014 Pazar

Arpa Şehriye Salatası

konserve mısır,dereotu,salatalık turşusu, közlenmiş kırmızı biber, tuz, arpa şehriye.

KAYGANA (BURSA USULÜ)

Malzemeler
bir demet taze soğan
5-6 yaprak marul
7-8 sap maydanoz
3 kaşık un
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
tuz,karabiber
1 tutam taze nane (yoksa kuru da olur)
1 yumurta
YAPILIŞI
Yeşillikleri  bir müddet sirkede beklettikten sonra ince ince kıyalım.Haşlanmış pirinç ve diğer malzemelerle karıştırdıktan sonra,tavaya yağ döküp yağı kızdıralım. Ardından karışımdan kepçeyle tavaya döküp bastırarak yaydıralım ön ve arka tarafını çevirip kızarttıktan sonra ayran ya da çayla tüketebiliriz, kahvaltıda da yenebilir.YÖRESEL BİR TARİFTİR.AFİYET OLSUN.

Un Helvası Yapmayı Öğrendim

Yıllardır un helvası hasretiyle yanıp tutuşan ben sonunda kıvamını tutturduğum bir un helvası yapmayı öğrendim.Annem un helvası yapmayı bilmez.kavurmak çok zor der dururdu ,hakikaten kavurması zormuş.Ama yemesi bi tatlı ki...ben tereyağlı bi tarifle yapıyorum. Fazla yersem biraz dokunuyor.33 yaşındayım, sanırım bu yaşta bende kolestrol var..

Beşamel Soslu Etli Mantar

Malzemeler
yarım kilo mantar
200 gr kuşbaşı et
kuru soğan
sıvı yağ
salça
 tuz
Sosu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
üzeri için 1 çay bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI
Mantarları ve etleri ayrı ayrı pişirdim.Su katmadan ve kendi sularını çekinceye kadar.Sonra ikisini aynı tencereye alıp soğan ,salça ve tuz ekleyip kavurdum. Karışımı  borcama alıp yaydırdım. Ayrı bir yerde beşamel sosu pişirip ,karışımın üzerine yaydırdım. Üzerine kaşar peyniri ekleyip 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirdim.