8 Ekim 2012 Pazartesi

Sarımsak Soslu Tavuk Çorbası

MALZEMELER
1 adet (kalçalı) tavuk budu
1 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
tuz
su

1.SOS
2-3 diş sarımsak
yarım çay bardağı sirke

2.SOS
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ

YAPILIŞI


Tavuk etimizi uygun bir tencerede,tuz ekleyip haşlıyoruz.(düdüklü tencere de daha çabuk ve vitaminli oluyor).Etini güzelce didip,suyunu ılıttıktan sonra,ayrı bir kasede,yumurta ,un ve yoğurdumuzu çırpıp ilave ediyoruz.(tavuk suyunu sıcak olmamasına dikkat edelim yoksa yoğurdu kesilir).Kısık ateşte çorbamızı kaynayıncaya dek karıştırıyoruz.Küçük bir tavada salça ve yağımızı kavuralım.Küçük bir kaseye alalım.Sarımsağımızı dövüp,küçük bir kasede sirkeyle birlikte karıştıralım.Soslarımızda hazır...Bir kase çorbaya,1 er tatlı kaşığı sos kafi gelmekte.Arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir....İsteğe göre,çorbamızı ateşten aldıktan sonra,bir tatlı kaşığı tereyağ ilave edebiliriz...

2 Ekim 2012 Salı

ALMAN PASTASI





KEKİ
2 yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket margarin(eritilmiş)1 paket kabartma tozu
3,5 çay bardağı un

MUHALLEBİSİ
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
damla sakızı( bunun yerine vanilya da konulabilir)

ÜZERİ İÇİN
pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri güzelce çırparak,eritilmiş margarin ve yoğurdu ekleyin.Unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra,unu malzemeye güzelce yedirin.Yağlanmış orta boy bir kalıba kekimizi aldıktan sonra 180 derece ayarlanmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirin.
Muhallebimiz için hazırladığımız malzemeleri orta boy bir tencereye alıp,kısık ateşte karıştırarak kıvamını alana kadar pişirin,Fırından çıkan hafif soğumuş kekimizi,bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırıp,hafif soğumuş muhallebimizi kekimizin arasına sürdükten sonra,üzerini pudra şekeriyle süsleyin.Kekimiz hazırdır...AFİYET OLSUN....